Hotelli Rakuuna

HISTORIAA JA ELÄVÄÄ NYKYPÄIVÄÄ

Hotellin tarina

Tee varaus

Monen tarinan Hotelli Rakuuna

Hotelli Rakuunan seinien sisällä asuu monta tarinaa ja tulevaisuus tuo uusia tullessaan. 

Rakuunamäen historia ulottuu 1890-luvulle ja se on noussut Lappeenrannan matkailukohteiden kärkeen. Mennyt aika näkyy ja tuntuu, vaikka upseerien, aliupseerien ja varusmiesten asunnot, kasarmirakennukset, sairaala, tykkihallit, hevostallit sekä naurisvarastot on otettu uuteen käyttöön.

Myös kasarmin vanhan majoitusrakennuksen on tullut aika tarjota tunnelmaa, rentoutumista ja ikimuistoisia hetkiä Hotelli Rakuunan vieraille työn sekä vapaa-ajan merkeissä.

Läheltä löydät myös viehättäviä ravintoloita sekä sataman kahviloineen ja museoineen Saimaan ääreltä.

Tervetuloa vieraaksemme, menneen ajan lämpöä ja arvokkuutta hehkuvaan miljööseen. Pidämme huolen viihtymisestäsi.

HISTORIALLA PITKÄT JUURET

Rakuunat ja Rakuuna­mäki

Suomen Rakuunarykmentti perustettiin 1889 ja kasarmirakennukset nousivat tälle mäelle 1889-1894. Enimmillään kasarmin vahvuus oli 1600 miestä ja 1500 ratsua. 

Rakuunoiden hohdokas maine alkaa jo 1600-1700-luvuilta, jolloin suomalaiset taistelivat ruotsalaisissa ratsujoukoissa. 30-vuotisessa sodassa heidät tunnettiin hakkapeliittoina, joiden pelätty huuto  kaikui: “Hakkaa päälle!”

hotellirakuuna-historia-nosto-2-1280x1400
hotellirakuuna-historia-nosto-3-1280x1400

ERIKOISTAITOJA JA ROHKEUTTA

Ratsuväen henkeä

Ratsuväkikoulutus oli vaativaa ja vaarallista. Harjoittelu alkoi ratsastusasentoa sekä sapelilla lyömistä opetellen ja vähitellen siirryttiin taitoratsastukseen. Päivät olivat tarkasti aikataulutettuja, mutta arvonsa tunteneet rakuunat komeissa univormuissaan olivat tuttu näky myös kaupunkimme kaduilla.

Rakuunahenki sisälsi kosolti poikamaisuutta, hieman ylpeyttä ja kevytmielisyyttä – ja paljon kunniantuntoa.

HEVOSILLA ON TOISET TEHTÄVÄT

Perinne jatkuu elävänä

Viimeiset ratsuväkitaistelut käytiin ensimmäisessä maailmansodassa. Toisessa maailmansodassa hevosia käytettiin mm. tykistön vetojuhtina.

Ratsuväkirykmenteistämme viimeinen jalkautettiin 1947. Joukko-osaston toiminta jatkui Lappeenrannassa 1989 saakka ja traditioita jatkettiin Maasotakoulun Rakuunaeskadroonassa vuoteen 2016.

Tänä päivänä perinteet jatkuvat Rakuunasoittokunnan sekä kaupunkimme kaduilla vuosittain heinäkuun ajan partioivien perinneratsukoiden myötä.

hotellirakuuna-historia-nosto-4-1280x1400

MATKAILUKOHTEITA JA RAVINTOILOITA LAPPEENRANNASSA

Vinkkejä matkailijalle

Lappeenrannasta löydät nautittavaa, pidit sitten kaupunkielämästä, historiasta tai luonnonrauhasta.

Museoissa voit tutustua mm. ratsuväen historiaan, 1800-luvulta alkavaan Wolkoffin talon historiaan tai yhtä hyvin nykytaiteeseen. Historiaa kohtaat myös  linnoituksen alueella.

Lisätietoa saat Visit Lappeenrannan sekä GoSaimaan sivuilta.

Tee varaus